中国新诗网

立即注册(欢迎实名或常用笔名注册)
搜索
热搜: 活动 交友 discuz
楼主: 一牛道长

翻译潘学峰的诗:The Chinese Guanxiology

删除这贴

潘学峰 发表于 2016-10-25 11:46
The notorious Chinese circle of relationships
There is an apparent characteristic (that) can easily ...

我喜欢

I am happy to know that you like it! Cheers!

潘学峰 发表于 2016-10-25 13:26
I am happy to know that you like it! Cheers!

Cheers!
兄若想修改,跟我说一声

一牛道长 发表于 2016-10-25 15:32
Cheers!
兄若想修改,跟我说一声

贤弟可以把加了括号的替换原来的,如果不是十分不方便,这样省得再有人提出问题。呵呵...添麻烦了。

潘学峰 发表于 2016-10-25 13:36
贤弟可以把加了括号的替换原来的,如果不是十分不方便,这样省得再有人提出问题。呵呵...添麻烦了。

这样,你给我一个完整的,免得我出错

好,我不知道为什么当我把发在英文网上的东西转到中文网总是变得很乱,不但是这里,新浪也一样,一直搞不懂原因。总需要删除每个字之间的空格再加上空格,弄不好就删的不完整,以下也是经过这样操作之后再贴上来,不知道能否一次就成功,直到贴上去之后才能看清楚。

The notorious Chinese circle of relationships
There is an apparent characteristic (that) can easily be seen
It is a small group of people gathered together
Following a principle of like to like

All cared for their own interests and surviving
Simply like (that) you drop some oil in water
They always automatically hold together
Forming a very stable structure

Which in some sense might also be defined as a "high-tech"
A colloid suspension is formed
It is floating up and down in the society
Making fairness, justice and equal opportunity in no hope

潘学峰 发表于 2016-10-25 15:44
好,我不知道为什么当我把发在英文网上的东西转到中文网总是变得很乱,不但是这里,新浪也一样,一直搞不懂 ...

这次行了,总是需要一些列的删除和添加空格...呵呵

潘学峰 发表于 2016-10-25 13:45
这次行了,总是需要一些列的删除和添加空格...呵呵

因为原文有格式,所以会这样。我来重贴

一牛道长 发表于 2016-10-25 15:46
因为原文有格式,所以会这样。我来重贴

多谢了!